آمادگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای شروع سال تحصیلی جدید
ارتقاء کیفیّت خدمات، توجه به اصل صرفه جوئی و رعایت ضوابط قانونی مورد توجه دست اندرکاران حوزه آموزش و دانشجوئی باشد.

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای شروع سال تحصیلی جدید
ارتقاء کیفیّت خدمات، توجه به اصل صرفه جوئی و رعایت ضوابط قانونی مورد توجه دست اندرکاران حوزه آموزش و دانشجوئی باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در آستانه آغاز سال جدید تحصیلی با اعلام این مطلب از متولیان ارائه خدمات به دانشجویان خواست تا با توجه به شرایط اقتصادی و واقعیت های بودجه ای، نسبت به فراهم نمودن بستر مناسب برای تحصیل و تهذیب و ورزش دانشجویان اقدام نمایند.
دکتر سید محمد هاشمی شهری با اشاره به محدودیّت منابع مالی نظام سلامت گفت: ساده ترین پاسخ به این محدودیت، کاهش کمیّت و کیفیّت خدمات است امّا می توان با اعمال مدیریّت منابع، رعایت ضوابط قانونی، ارتقاء بهره وری و حذف هزینه های غیر ضروری شرایط را برای ارتقاء کیفی خدمات رفاهی و اقامتی فراهم کرد. وی افزود: همکاران ما در ماه های اخیر نشان داده اند که ظرفیّت ارتقاء خدمات و در عین حال، کاهش هزینه ها در حوزه خدمات دانشجوئی وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به افزایش کیفیّت غذای سلف سرویس بر ضرورت حفظ و حتی ارتقاء این وضعیت از سوی حوزه مدیریت دانشجوئی تاکید کرد و گفت: هدف همه مراکز آموزش عالی از ارائه خدمات تغذیه ای به دانشجویان در مرحله نخست ارائه غذای سالم، کاهش اتلاف وقت و کاهش هزینه های دوران دانشجوئی است امّا خوشبختانه در سلف سرویس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شاهد کیفیّت مطلوب و کم نظیر غذای دانشجوئی نیز هستیم.
وی افزود: با توجه به اقداماتی که در حوزه خوابگاه های دانشجوئی صورت گرفته است مشکلات جامعه دانشجوئی به حداقل ممکن کاهش یافته است امّا دسترسی مناسب به اینترنت همچنان دغدغه مشترک جامعه دانشجوئی و مدیریت کلان دانشگاه است.
دکتر هاشمی شهری با اشاره به صرف هزینه های هنگفتی برای تسهیل دسترسی به اینترنت در خوابگاه های دانشجوئی صورت گرفته است گفت: مطالبات جامعه دانشجوئی در این زمینه کاملا به جا بود و دعوت از یکی از مدیران با تجربه حوزه فن آوری اطلاعات به عنوان مشاور فن آوری اطلاعات دانشگاه نیز در پاسخ به همین مطالبه بر حق صورت گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به توسعه ارتباطات مجازی و ارائه بخش عظیمی از محتوای پژوهشی و حتی آموزشی حوزه پزشکی در بستر اینترنت گفت: بر خلاف تصور رایج دسترسی جامعه دانشجویی به شبکه های ارتباطی صرفا برای سرگرمی نیست و ضریب دسترسی دانشجو به اینترنت با توسعه علمی و آموزشی این قشر در ارتباط می باشد.
وی برگزاری دوره های آموزش مهارت های زندگی، سواد رسانه و سایر نیازهای جدید جامعه دانشجوئی را از مهمترین مطالبات در حوزه فرهنگی برشمرد و گفت: انتظار می رود تا با شروع سال جدید تحصیلی و حضور مجدد دانشجویان در دانشگاه، برگزاری نشست های صمیمی و گفت و شنود های مستقیم مدیران دانشگاه با دانشجویان عزیز استمرار و افزایش یابد.
این جلسه با حضور معاونین آموزشی و فرهنگی، مدیر دانشجوئی، مدیر روابط عمومی و مشاور رئیس دانشگاه در امور فن آوری اطلاعات برگزار شد.
دکتر شاپور رحمانی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فن آوری اطلاعات با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل دسترسی دانشجویان به اینترنت گفت: در سال گذشته بالغ بر 800 میلیون تومان برای تامین زیر ساخت های ارتباطی در خوابگاه های دانشجوئی و سایر واحدها هزینه شده است. وی افزود: برای رفع کامل مشکلات اینترنت و دسترسی کامل دانشجویان در خوابگاه های داخل و خارج دانشگاه به این امکان ارتباطی، برنامه مدوّنی در دست اجراست و انتظار داریم تا در شروع سال تحصیلی جدید مشکلات سال قبل وجود نداشته باشد.
معاون فرهنگی و امور دانشجوئی دانشگاه نیز در اینجلسه گزارشی از روند آماده سازی خوابگاه های دانشگاه برای پذیرائی از دانشجویان را ارائه داد.
به گفته دکتر علیرضا انصاری مقدم در حال حاضر 5 باب خوابگاه دخترانه با ظرفیت هزار و 153 تخت و5 باب خوابگاه دانشجوئی پسرانه با ظرفیت 884 تخت و یک باب خوابگاه متاهلی با 14 سوئیت جهت اسکان دانشجویان درنظر گرفته شده شده است.
وی افزود: با وجود اینکه الزامی برای ارائه خدمات اسکان وجود ندارد امّا تا سال تحصیلی قبل موفق شده ایم تا به منظور کاهش سردرگمی دانشجویان در سکونتگاه های شخصی در سطح شهر، 100 درصد دانشجویان روزانه متقاضی را در خوابگاه های دانشگاه اسکان دهیم.
معاون فرهنگی و امور دانشجوئی در خصوص اقداماتی که برای ارتقاء کیفیّت غذای سلف سرویس دانشگاه انجام شده است نیز گفت: با وجود تنگناهای اعتباری حوزه معاونت دانشجوئی و با حمایت ریاست محترم دانشگاه موفق شدیم تا از سال گذشته تعادل مناسب و کارشناسی شده ای را میان قیمت با کیفّیت و کمیّت غذای دانشجوئی ایجاد کنیم. به گفته دکتر انصاری مقدم پیش بینی قیمت تمام شده به نحوی انجام شد تا در این مدت با وجود نوسانات قیمت در بازار، شرایط استفاده مطلوب برای دانشجویان فاهم باشد و همین موضوع رضایت عمومی دانشجویان از کیفیّت و کمیّت غذای سلف سرویس را به دنبال داشته است.
وی افزود: طبق قانون برای استفاده دانشجویان روزانه از سلف سرویس دانشگاه یارانه ای در نظر گرفته شده است امّا ارائه تسهیلات تغذیه ای برای دانشجویان غیر روزانه بر عهده دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیست. معاون فرهنگی و امور دانشجوئی با این حال تاکید کرد که با هدف برخورداری همه دانشجویان از تغذیه سالم و صرفه جوئی در وقت و هزینه این عزیزان، شرکت پیمانکار را ملزم کرده ایم تا غذا را با احتساب قیمت تمام شده در اختیار دانشجویان غیر روزانه نیز قرار دهد و بدین ترتیب امکان استفاده همزمان دانشجویان روزانه و خودگردان از امکانات سلف سرویس فراهم شده است.
دکتر انصاری مقدم با تکذیب هر گونه جداسازی دانشجویان روزانه از دانشجویان پردیس خودگردان و یا شبانه گفت: علاوه بر یکسان بودن شرایط آموزش تئوری و عملی برای دانشجویان در کلاس های درس و بیمارستان ها، تلاش کرده ایم تا این شرایط در زمینه استفاده از تسهیلات رفاهی مانند سرویس حمل و نقل و همچنین سلف سرویس غذاخوری هم بین دانشجویان برقرار باشد امّا با توجه به اهمیت رفاه حال دانشجویان پردیس خودگردان از یک طرف و ضرورت اجرای قانون از سوی دیگر، اعضاء هیئت رئیسه دانشگاه با ارائه وعده های غذائی با قیمت تمام شده به دانشجویان پردیس خودگردان موافقت کرده اند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه از آمادگی کامل این حوزه برای استقبال از دانشجویان در سال جدید تحصیلی خبر داد. به گفت دکتر سید محمد نصیرالدین طباطبائی بیش از 850 دانشجو در مقاطع کارشناسی و دکترای حرفه ای از طریق کنکور سراسری سال 1398 برای ادامه تحصیل در این دانشگاه پذیرفته خواهند شد و پیش بینی می شود تا 100 نفر از این عزیزان به شکل خودگردان در رشته های پزشکی، دندانپزشکی وبهداشت عمومی علوم آزمایشگاهی گفتار درمانی بهداشت محیط بهداشت حرفه ای بینایی سنجی و فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی پذیرفته شوند
وی افزود؛ علاوه بر 19 رشته تحصیلی که از طریق کنکور سراسری پذیرفته می شوند 17 رشته کارشناسی ارشد، 12 رشته دستیاری تخصصی پزشکی،3 رشته دستیاری تخصصی دندانپزشکی و 1 رشته فلوشیپ نیز در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دائر است که پذیرش دانشجو در این رشته ها نیز از طریق آزمون های مربوطه انجام می شود.
دکتر طباطبائی با اشاره به مباحث مطرح شده در سطح کشور در خصوص افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی گفت: تصمیم گیری در این خصوص مستلزم بررسی ها و اقدامات دقیق کارشناسی است. به گفته معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نهادهای ذیربط در وزارت بهداشت با اجرای مطالعات و طرح های آینده نگری و با استفاده از روش های مدل سازی نسبت به احصاء دقیق نیازهای کشور به منابع انسانی در حوزه سلامت اقدام کرده اند و هرگونه افزایش بدون ضابطه در ظرفیت ها تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، عواقب جدّی را برای آینده کشور ایجاد خواهد کرد.
comment