با هم می خوانیم؛
پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از موفقیت هایش می گوید

با هم می خوانیم؛
پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از موفقیت هایش می گوید
محمد بهنام پور دانشجوی موفق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است که موفق به کسب رتبه در قسمت پژوهشگر برگزیده دانشجویی در مقطع دکترای حرفه ای شده است.
خودتان را معرفی نمایید و از موفقیت هایتان بگویید؟
با سلام و احترام
محمد بهنام پور هستم دانشجوی ترم 13 پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و در سال 1374 در شهرستان زابل متولد شده ام. به نظر بنده تعریف موفقیت از نظر هر فرد متفاوت است به اینگونه که هر فرد با رسیدن به جایگاهی که مد نظر دارد باز هم احساس نیاز بیشتر برای حرکت به جلو و موفقیت های بیشتر دارد. پس می توان موفقیت را به جاده ای تشبیه کرد که پایان ندارد. یکی از دستاوردهایی که به شدت خواستار بودم، استریت شدن جهت آزمون دستیاری بود که با دستیابی به این موفقیت هم چنان احساس میکنم که راه های بیشتری پیش رو دارم.
از چه زمانی و چگونه با حیطه پژوهش و مرکز پژوهش های علمی دانشجویان آشنا شدید؟
در سال 95 به واسطه دکتر عبدالباسط واحدی با کمیته تحقیقات آشنا شدم. توسط ایشان، فعالیت های قبلی ام در حیطه پژوهش که به صورت پراکنده و انسجام نیافته انجام می شد، نظم گرفت و خطا هایی که داشتم اصلاح شد. عضویت در کمیته تحقیقات باعث شد فعالیت هایی که دارم در چهارچوب استاندارد شکل گیرد و به صورت هدفمند رو به جلو باشد.
تاکنون چه کار های تحقیقاتی و مقالاتی را به چاپ رسانده اید؟
تا کنون با همراهی اساتید گرانقدری هم چون دکتر خزاعی (متخصص جراحی)، دکتر خوش فطرت (فوق تخصص مراقبت های ویژه)، دکتر دهمرده (متخصص رادیولوژی)و دیگر اساتید گرانقدر بالینی در حدود 11 مقاله ایندکس شده ISI دارم و هم اکنون در حال چاپ مقاله 4 طرح تحقیقات دیگر می باشم.
تاکنون چه سمت های اجرایی در حوزه پژوهش داشته اید؟
طی 3 سال عضویت در کمیته تحقیقات ابتدا عضو و زیر گروه روابط عمومی بودم، در سال بعد عضو و زیر گروه واحد پژوهش شدم و در ادامه عضو شورای مرکزی و اکنون مسئول واحد پژوهش کمیته تحقیقات مرکزی می باشم. در طی این مدت کادر اجرایی چندین کنگره استانی و خارج استانی، کارگاه ها و ژورنال کلاب نیز بوده ام.
تاکنون در چه کنگره ها و همایش ها شرکت داشته اید؟
از زمان شروع به فعالیت های پژوهشی در کنگره های فراوانی از جمله کنگره های دانشجویی، ملی و بین المللی شرکت کرده ام. اما در حال حاضر بیشتر به عنوان داور حضوری و غیر حضوری در کنگره ها فعالیت دارم.
در حال حاضر و آینده چه برنامه هایی دارید؟
بیشترین دغدغه ای که اکنون دارم و به عنوان یک هدف جهت برنامه ریزی به آن نگاه می کنم پرورش و آموزش دانشجویان علاقهمند به کار پژوهشی است که تازه در این عرصه قدم گذاشته اند، همچنین برنامه ای که در آینده دارم شرکت در پروژه های بین المللی است.
در دانشگاه چه کسی بیشترین نقش را در پیشرفت شما داشته است؟
دکتر عبدالباسط واحدی و همه دوستانی که در کمیته تحقیقات فعالیت می کنند.
رمز موفقیت خود را در زندگی تحصیلی و پژوهشی بیان کنید؟
در صورت شکست: تکرار، تکرار، تکرار تا نتیجه گرفتن
تاثیر گذارترین مطلب که در حیطه پژوهش خواندید و شنیده اید؟
بیست سال بعد، بابت کارهایی که نکرده ای بیشتر افسوس می خوری تا بابت کارهایی که کرده ای. بنابراین، روحیه تسلیم پذیری را کنار بگذار، از حاشیه امنیت بیرون بیا، جستجو کن، بگرد، آرزو کن و کشف کن.
اوقات فراغت خود را چگونه می گذرانید؟
اکنون در حال سپری کردن دوره اینترنی هستم و اوقات فراغت کمی دارم اما سعی می کنم حداقل در زمان بیکاری خود یافته های جدید در حیطه درمان و بالین بیماران را مطالعه کنم.
توصیه و پیشنهاد شما برای شروع کار در حیطه پژوهش؟
عضویت در کمیته تحقیقات دانشجویی و شرکت در کارگاه های آموزشی و پس از گذراندن دوره های آموزشی شروع یک کار تحقیقاتی آسان با همکاری دوستانی که فعالیت های پژوهشی قبلی داشته اند. همچنین به دانشجویان عزیز توصیه می کنم که از بلند پروازی های بیجا اجتناب کنند و قدم به قدم گام بردارند که در صورت شکست روحیه شان تخریب نشود و بتوانند با شور و اشتیاق این مسیر را ادامه دهند.
چالش و مشکلات پیش روی شما در این حیطه چه بوده است و راهکار؟
عدم همکاری اساتید محترم به عنوان استاد راهنما با این تفکر که دانشجویان پختگی لازم جهت کار تحقیقاتی را ندارند. از سوی دیگر تحریم های ظالمانه که در آن واقع هستیم که حتی بر روی انتشار فعالیت های پژوهشی به صورت بین المللی تاثیر گذاشته است. متاسفانه راهکاری برای حل این مشکلات وجود ندارد.
و در پایان آرزوی موفقیت دارم برای همه دانشجویانی که تازه وارد عرصه پژوهش شده اند.
تهیه کننده خبر؛ مجتبی وحدانی مقدم دبیر سرویس آموزش و پژوهش مفدا زاهدان
comment